Simon in gesprek met Fred van ’t Ent, naar aanleiding van zijn boek ‘Trein richting ravijn’. Waar gaat het heen met de wereld? Fred is bezorgd voor de toekomst van zijn kinderen. Bijvoorbeeld het transhumanisme is een voortrazende trein. Voorspellingen van ingewijden wijzen op een IQ van AI (artificiële intelligentie ofwel kunstmatige intelligentie) van 130 of meer in 2030. Maar daar stopt het niet. Wat zijn de consequenties voor de mensheid zodra het IQ van AI dat van mensen overtreft? Fred maakt de vergelijking tussen een kind en een volwassene. Neemt een volwassene makkelijk iets van een kind aan? Kan het kind regels maken voor de volwassene? De mensheid wordt het kind in vergelijking met AI.

In het dagelijks leven is Fred docent met een achtergrond in de psychologie en economie. Tevens schrijver van ‘Trein richting ravijn’ en uit 2021 dateert zijn boek ‘Van virus naar verbinding’.

Wilt u meer weten over Fred en zijn nieuwste boek, neem dan een kijkje op zijn website.

Fred van ’t Ent en Simon in gesprek

Laat gerust weten wat je vond van dit gesprek door een comment te plaatsen. Like het als je het leuk of interessant of nuttig vind. Deel het gerust met vrienden en familie. Delen met je vijanden mag natuurlijk ook. Laat zien dat je ook om je vijanden geeft!

Wilt u het werk van Deze Dagen steunen met een kleine gift, maak dan uw bijdrage over op NL15INGB0002753968 t.n.v. S. van Groningen o.v.v. “Donatie http://www.dezedagen.com”.