Deze Dagen

Het zal zijn als in de dagen van Noach.

Wie ben ik.

Wie ben ik. Voor velen ben ik een voorganger, iemand die de weg wijst. Voor anderen weer een lastige vragensteller, iemand die kritiek heeft op maatregelen van de overheid, wantrouwen heeft naar de rechterlijke macht. Sommigen zien me als een bewogen mens, betrokken bij zwakkeren. Iemand die er niet tegen kan als er onrecht wordt gedaan. Iemand als #Baybasin onterecht levenslang zit opgesloten. Of een professor #Stapel die gegevens manipuleert en wordt uitgekotst. Alsof we zelf zonder zonden zijn. Mijn kinderen zien me als vader en mijn kleinkinderen als een opa die er voor ze is, maar ook wel druk is met andere dingen. Mijn vrouw ziet me als een trouwe, liefhebbende en soms ook wel lastige man. Iemand met een soms somber, soms bijna depressief karakter. Zelf zie ik mij – wat een rare zin – als een wisselvallig persoon. Soms vrolijk, optimistisch, maar ook dikwijls bezorgd en zwaarmoedig. Soms vol vertrouwen dat het ooit allemaal goed komt. Maar ook dikwijls bezorgd over de weg die mijn kinderen en kleinkinderen nog moeten gaan. Soms schijnt de zon en is er vakantie en een gezellig wijntje. Maar ook dikwijls is er somberheid, sleur en een verdovend wijntje. Maar wie ben ik dan écht. Ik werd stilgezet bij het wereldberoemde gedicht van Dietrich Bonhoeffer, en ik herkende mij in de gedachten van deze onvergelijkbaar moedige man:

Wie ben ik? Wie ben ik?

Men zegt mij ook
dat ik, gewend om te winnen
en evenwichtig van zinnen,
lachend mijn ongeluksdagen draag.


Ben ik dat werkelijk,
wat anderen over mij zeggen?

Of ben ik slechts dat,
wat ik weet van mijzelf?
Onrustig, weemoedig, ziek,
als een vogel in de strik
vechtend om levensadem,


Wie ben ik? Deze of gene?
Ben ik vandaag deze en morgen een ander?
Ben ik beiden tegelijk?
Voor mensen een huichelaar
en voor mijzelf een verachtelijke,
klagelijke zwakkeling?

Wie ben ik?
Eenzaam vragen drijft met mij de spot.
Wie ik ook ben, Gij kent mij,
Van U ben ik, o God! Eenzaam vragen drijft met mij de spot.
Wie ik ook ben, Gij kent mij,
Van U ben ik, o God!

Onderstaande video geeft min of meer weer waar ik me mee bezighoud. Wil je weten waarom ik deze website ben begonnen? Kijk dan even hier.


Het gesprek: Dennis Spaanstra, Police for Freedom

Originally posted on Deze Dagen:
Dennis Spaanstra, medeoprichter van Police for Freedom aan tafel bij Simon. Er wordt gesproken over complotdenken en -theorieën onder meer naar aanleiding van de Covid p(l)andemie. Omdat Dennis zijn (van het door de overheid bepaalde narratief) afwijkende mening niet onder stoelen of banken stak, is het onlangs zelfs zover gekomen…

Geld, Goud of God – wie gaat het eerste crashen?

Door P.J. Verhoef, werkzaam in technologie en innovatie. Voor iedereen die zich nog niet in een donkere grot heeft teruggetrokken, is het geen verrassing dat er economisch zwaar weer op komst is. Weinigen beseffen echter hoe ernstig de recessie zal worden en vooral – hoe beperkt we ons erop kunnen voorbereiden. Gelukkig kennen lezers van […]

Het gesprek: Peter Pilon, voormalig huisarts

Simon zit in deze aflevering van “Het Gesprek” voor de tweede maal aan tafel met Peter Pilon, voorheen huisarts en oprichter van City Bible. Peter en Simon spreken over de gevaren van bepaalde injecties, met name bij herhaling, en intentioneel handelen van overheidswege. Peter doet hier onderzoek naar. Laat gerust weten wat je vond van […]

%d bloggers liken dit: