Hoe ga je in de kerk om met lastige thema’s zoals Corona? Baptistengemeente Katwijk koos ervoor om de verbinding te zoeken met gemeenteleden en hierover open in gesprek te gaan tijdens de bijeenkomst ‘Corona in de Kerk’. Niet de insteek om elkaar te overtuigen, maar vooral om naar elkaar te luisteren en elkaar te begrijpen. Er was een gevarieerd sprekerspanel uitgenodigd die met elkaar in gesprek ging naar aanleiding van kritische vragen uit de gemeente. Tussendoor waren er filmpjes van gemeenteleden te zien die op een ingrijpende manier met Corona te maken hadden gekregen.

De deelnemers aan het debat tijdens de avond waren: –

  • Simon van Groningen (oud-voorganger en kritisch volger van de Overheid)
  • Eppo Bruins (oud-Tweede Kamerlid voor de Christen Unie)
  • Henk Bakker (theoloog en oud-voorganger)