Om te kunnen kiezen moet je durven twijfelen. Twijfel is geen zonde, maar noodzaak. En Jacobus dan? Die twijfelt lijkt op een golf in de zee, heen en weer? Het gáát daar niet over twijfel, maar over dubbel-hartig zijn. Een dubbele agenda hebben, zeggen we vandaag. Niet eerlijk zijn. Beter een eerlijke twijfelaar dan een vastberaden dubbele agenda. Nu is het ook maar net wáár je aan twijfelt en wanneer! Als je tiener bent twijfel je (soms) aan God. Geloof je omdat je ouders geloven of is het iets van jezelf. Helemaal goed. Daar moet je uitkomen. Als je wat ouder bent heb je dat nog weleens, maar besef je toch meer en meer dat de keuze is gemaakt. En door een reeks ervaringen met God en het horen van Zijn stem wordt die twijfel weggenomen. Zijn er weer andere zaken die om een keuze vragen. Laten we elkaar de ruimte gunnen om te twijfelen, daar wordt je beter van.