Hebreeën 9:27 Eens moeten mensen sterven en daarna volgt het oordeel. Zo is het nu eenmaal. We zien het om ons heen, de ene keer meer dan de andere. In mijn kennissenkring zijn enkele mensen bezig met hun laatste stukje. Het lijkt een oordeel: kanker, maar dát is het niet. Dat oordeel komt daarna. Daarná volgt het oordeel! Gisteren hoorde ik van een oudere vrouw uit onze gemeente, die haar achterkleinkind enkele weken geleden moest begraven, dat zij nu ook haar dochter moet missen, plotseling overleden op 58 jarige leeftijd. Vandaag ga ik op bezoek bij een vrouw van 94 jaar, volledig gezond en zij heeft nog veel zin in het leven. Maar toch…het komt voor ons allemaal! Onafwendbaar. Nóg zekerder dan ons pensioen, waar we ons druk om maken. Wie gelooft in Jezus Christus komt niet in het oordeel, maar is al geoordeeld. Wie sterft vóor hij sterft hoeft niet te sterven áls hij sterft.