In het ND lezen we de visie van Orlando Bottenbley. De \”tekenen der tijden\” wijzen erop en ik hoop dat hij gelijk heeft. Ook ik geloofde 25 geleden dat de wederkomst binnen 25 jaar zou zijn. Met ongeveer gelijke argumenten. De staat Israël bestond 25 jaar, de oorlogen en geruchten daarover waren ontelbaar dor de kernwapenwedloop. Rusland was Magog, de sterke natie de vanuit het noorden Israël zou gaan aanvallen en Armageddon zou aanstaande zijn. De Europese Unie had bijna 10 staten, waarmee voldaan zou zijn aan de statenbond van openbaringen. Ik kon er niet van dromen dat het nóg 25 jaar zou duren en de ontwikkelingen toch ook weer anders zouden zijn dan ik toen dacht. Het sterkte argument voor nu is dat het wéér 25 jaar dichterbij is. En weer kan ik me niet voorstellen dat het nog zolang gaat duren. Wáákt, dat wil zeggen, wees ermee bezig, verkondig het evangelie, kijk uit naar de komst van de Heer. Dat is de réden dat we het niet weten. Toch?