Dat denken we meestal wel. Als we geld hebben willen we meer en als we niks of te weinig hebben verlangen we naar het winnen van de loterij. En áls je die wint (de kans is mega-klein) heb je wel geld, maar ben je niet rijk. Geld hoort bij een wereld vol schulden. De wereld, de landen, de banken, de huizenbezitters, de jongens en meiden met hun te dure mobiele telefoonkosten. Van geld heb je altijd te weinig, hoeveel je ook hebt. En dan nog dit: Een kameel kan makkelijker door het oog van een naald dan een rijk de de hemelpoort ingaat. Geld leidt naar de verdoemenis. Altijd? Natuurlijk niet. Geld is ook leuk en makkelijk. Geld is nodig om te wonen, te leven, te eten en drinken. Zelfs om de kerk (en de voorganger:-) te onderhouden. Maar focus op verlangen naar geld – het dienen van de Mammon zegt de Bijbel – is de wortel van alles wat verkeerd gaat. Kijk maar een rond en je ziet het vanzelf: geldzucht maakt meer kapot dan je lief is. Je kunt geen euro meenemen naar de hemel. Je kunt het wel vooruit sturen.