Ik volgde zoveel mogelijk debatten. Getallen, beloften en voornemens komen aan alle kanten voorbij. Vandaag wordt het dan stemmen. Natuurlijk ga ik ook. Elke stem telt, dus ook de mijne. Maar toch…zou het iets uitmaken. Niet alleen mijn stem, maar ook wie er gaat regeren. Stopt iemand de kredietcrisis? Weet er één het morele verval te keren? Strenger straffen zou nog wel lukken, wellicht. Maar helpt het? Wel voor ons eigen (rechts?)gevoel. Maar voorkomt het moord en doodslag? Als Gód nu eens in het \”torentje\” mocht? Wat zou Hij doen? Genade? Waarheid? Duidelijkheid, aanpakken, saneren, handen aan het bed? Zijn programma staat in Zijn Woord. Het puntje aan de horizon is helder: geen tranen, geen pijn, nieuwe hemel, nieuwe aarde. De weg er naartoe? Jak. 1:27 \”Zorg voor zwakken, niet meedoen met de verloedering, de balk uit je eigen oog halen\” Kijk maar vandaag, wie daar het dichtst bij komt!