Je zal maar tot geloof gekomen zijn en dan al snel ontdekken, dat er bijna nergens overeenstemming over bestaat. De doop, de kerk, bedelingen, verbonden, genezing en bevrijding, wedergeboorte, hemel en hel, uitverkiezing of niet, verzoening of alverzoening. Wat de één als een zegen van God ervaart wordt door de ánder letterlijk verketterd. Luisterend bidden volgens Leanne Payne is een prachtig hulpmiddel bij de genezing van zwaar beschadigde zielen, maar de immer kritische geest van Ary Geelhoed weet op de occulte wortels te wijzen. Net als trouwens bij Rick Warrens boek het doelgerichte leven. Er zijn wel een paar goede hoofdstukken, maar gemiddeld genomen is het uit den boze! Ben wel benieuwd wat er van een analyse van alle bijbelhoofdstukken terecht zou komen als ze op dezelfde manier bekeken zouden worden. Maar ok, waarin vind ik nu mijn vastigheid. Heb IK de vaste grond gevonden? Ik blijf wel ontvankelijk voor kritiek. En lees ook veel kritieken. Maar mijn vaste grond is toch de gerechtigheid, d.w.z. de eerlijkheid van God. Hij weet het altijd beter. Ik vertrouw op Hem. En vanuit die positie kan ik overal over nadenken zonder bang te zijn voor de gevolgen van mijn lees- en denkactiviteiten. Dan blijft de waarheid nog wel staan, want die is van Hem. En wij mogen er een stukje van ontdekken. Met heel je hart, heel je ziel en heel je verstand! Mooi toch?