Al jaren ben ik bezig met de zaak van de Koerdische leider in ballingschap, Hüseyin Baybasin. Hij zit een levenslange gevangenisstraf uit, die  nu al bijna 26 jaar duurt. In NEDERLAND.  De bekende professor Ton Derksen (die bv ook de zaak Lucia de Berk heeft blootgelegd,) schreef hier al diverse boeken over. Hij toont overtuigend aan dat Baybasin onschuldig vastzit. In zijn boeken de Baybasin taps, Verknipt bewijs, en Rammelende argumenten voor de Hoge Raad toont hij aan dat er opzettelijk zwaar geknoeid is met het bewijs, dat Justitie dit weet en dat de procureur bij de Hoge Raad der Nederlanden, mr. Aben óf heel dom is, óf heel slecht (ik noem dat corrupt). Volgens de professor is hij niet dom, dus…

Kort geleden verscheen er een nieuw boek boek van de hand van wetenschapsfilosoof Rein Gerritsen,  Politiek gevangene in Nederland. In de beschrijving  lezen we: “Heeft Nederland een politieke gevangene? Het schokkende antwoord is: ja. De Koerdische politieke leider Hüseyin Baybasin zit al ruim 25 jaar vast in Nederland. Na de oprichting, in Den Haag, van het Koerdisch Parlement in Ballingschap werd hij in de raderen van de wereldpolitiek vermalen. Wetenschapsfilosoof Rein Gerritsen laat zien hoe een Turks-Nederlandse politie-eenheid bewijs vervalste, waarna criminologen, vertalers, rechters, raadsheren en politici in het web van leugens verstrikt raakten. Het voorwoord bij deze biografie is geschreven door een aantal gevangenisdirecteuren. Zij verzetten zich openlijk – heel ongebruikelijk voor ambtenaren – tegen Baybasins onterechte opsluiting.” De verhalen van de gevangenisdirecteuren zijn ook te lezen op www.restorejustice.nl.

Meestal heb ik het op deze site over de tekenen van de tijd. Leven we in de dagen van Noach? Naar mijn mening is een onbetrouwbare overheid en samenleving, waarin groot onrecht wordt gedaan om anderen te beschermen ook één van deze tekenen. 

Omdat dit, ook volgens Prof. Ton Derksen, niet op zichzelf staat, maar een patroon is, ben ik ook een keertje meegelopen met Pieter Postma. Ik ontmoette hem op Twitter en sprak over de zaak Marianne Vaatstra en met name over het – volgens hem – vervalste bewijs tegen Jasper Steringa. Op zijn site kunt u daar al van alles over lezen. Ik kon (en kán?} dat bijna niet geloven. Een zaak met een DNA bewijs en een bekennende verdachte.   Ik ontdekte ook een boek van Wim Dankbaar (Het Vaatstra Complot). En las via een beetje zoeken op Google het dagboek van de moeder van Marianne Vaatstra. Zoek het zelf gerust eens op en denk erover na. Juist daarom heb ik Pieter Postma uitgenodigd een keertje in mijn programma te komen voor een gesprek. Binnenkort wordt dat gepubliceerd. Lees gerust al op zijn site wat hij ontdekt heeft. Ook dan ligt de Bijbel op tafel. Omdat daarin ook staat dat de Schepper onrecht haat en vooral oneerlijke rechtspraak zwaar aanrekent.  Oordeelt uzelf in het komende gesprek of via de boeken van prof Ton Derksen.