Verbeter de wereld en begin bij jezelf. Ik wind me op over alle onrecht die er gebeurt. Vooral seksueel lijkt het vreselijk uit de hand te lopen. Maar ook mensen die elkaar afmaken, ook in oorlogen hoe \”rechtvaardig\”ze ook lijken. Mensen die mensen doden of verkrachten is een soort agressie die we toch met ons gezonde verstand zouden moeten voorkomen! Laat het feest zijn in de huizen, op de straten, overal. Niets! Niets is ervan te zien. Nou ja, niets? Hier en daar. Hier, bij mij thuis is het regelmatig feestelijk. We vieren ons leven als een geschenk van de Schepper. We geven en vragen vergeving aan elkaar als het misloopt. En in de kerk? Ach, soms loopt het mis. Maar ook daar is vergeving en herstel mogelijk. Altijd, in álles! Omdat we de liefde van God in ons bestaan hebben ervaren. Nee, ik kan de wereld niet verbeteren, maar hier en nu op mijn eigen plekje kan ik álles doen om lief te hebben, te vergeven en de wereld een stukje beter te maken.