Waarom vliegen zoveel mensen direct in de gordijnen als je het over Jezus hebt. En dan vooral als je het over de Zoon van God, die zijn leven gaf voor de mensheid hebt. Over de timmerman, de leraar, rabbi mag wel gesproken worden. Maar het offerlam? Dat gelooft toch niemand meer! Het past niet in onze cultuur, in deze tijd, in onze manier van denken. We willen alles netjes regelen, van de baarmoeder tot het laatste stofje. Verzekerd en wel het leven in en uit en daar past Jezus als slachtoffer niet meer in. We zouden zelfs het lammetje willen beschermen en zijn tegen dierproeven. Dieren zijn gelijkwaardig en soms zelfs meer dan mensen. In Afrikaanse culturen is dat helemaal geen probleem. Daarom groet het christendom daar explosief. Moeten we ons toch eens afvragen of we met onze weerstand wel op het juiste spoor zitten.