Boeken kan je blijven kopen. Dat is een open deur, vanzelfsprekend. Ook als je (bijna) geen geld hebt is er genoeg te koop. Hoe dikwijls ik al een boek, een paar boeken of een doos boeken heb gekregen van mensen \”die er toch niks mee deden\”is enorm. Het meeste is niks. Kun je weer doorgeven of bij het oud papier deponeren. Maar er zitten ook juweeltjes tussen. Die wil je nooit meer kwijt. Dan is er enorm veel nieuw en bijna nieuw te koop via allerlei sites op internet. Makkelijk, snel en betalen met Pay Pal of Ideal is superveilig. Toch gaat er niks boven boekwinkels. Je moet ze kunnen pakken, voelen, doorbladeren, plaatjes kijken, erin ruiken, 10 zinnen lezen en soms helemaal gepakt worden door de inhoud. Ik heb boeken uitgelezen in de boekhandel om ze daarna te kopen. Op deze blog zal ik graag af en toe wat schrijven over boeken die voor mij bijzondere waarde hebben.