Sinds de aanvang van het verschijnen van ons blad Gezond Verstand hebben gewezen op het feit dat de gifspuiten met het mRNA schade toebrengen aan het gehele lichaam. Dat komt omdat het mRNA informatie overbrengt die het lichaam aanzet tot het produceren van spike-eiwitten, zogenaamd om het virus te bestrijden. De spike-eiwitten zijn uiterst giftig en verspreiden zich over het hele lichaam. Deze proteïnen hebben een voorkeur voor de bloedvatwand en met name de haarvaten in vele organen. Hier veroorzaken zij ontstekingen die resulteren in bloedstolsels. De bloedstolsels zijn vervolgens de bron van infarcten en orgaanschade.

Het is niet het natuurlijke RNA virus wat de schade veroorzaakt heeft, maar een menselijk ingrijpen met criminele bedoelingen, de coronaprik die als een nepvaccinatie gebracht werd.

Gelukkig zijn de meeste mensen voorzien van een uiterst complex maar gezond immuunsysteem en wanneer de coronaprik beperkt is gebleven tot één of twee prikken kunnen de meeste immuunsystemen deze gifinjectie nog wel de baas. Maar boosters zijn in de mate waarin zij worden toegediend dikwijls direct of indirect dodelijk.

Voor degenen die ongunstige symptomen ervaren is er momenteel geen bewezen behandeling die de spike-eiwitten, het grafeen-oxide, hydrogel, nano-deeltjes en alle andere vergiften die in de prik zitten en die door de prik worden veroorzaakt, verwijderd.

De natuur voorziet ons echter van een veelbelovende oplossing: het enzym Nattokinase dat de hoogste stolsel oplossende activiteit heeft van alle stoffen.

Een middel uit de natuur

Nattõ, dat sinds kort wereldwijd de aandacht trekt, is een vertrouwd onderdeel van het Japanse dieet. Het is een gerecht dat Japanners graag als ontbijt eten en wordt gemaakt door sojabonen te vergisten met Bacillus subtilis, een bacterie die in planten en in de bodem voorkomt. “Traditioneel gaan Japanners ervan uit dat nattō goed is voor de gezondheid,” vertelt onderzoeker Tetsuya Mizutani. Zoals gezegd denkt men dat het een belangrijke bijdrage levert aan een lang en gezond leven: Japan is namelijk het land met de langste levensverwachting en de thuisbasis van meer dan een kwart van de wereldbevolking van 65 jaar of ouder. Deze hoge levensverwachting wordt deels toegeschreven aan een hoge consumptie van sojabonenproducten, vooral het genoemde “nattõ”. Dr. Sumi, professor aan de afdeling Chemische Technologie van de Kurashiki University, heeft de gunstige effecten van nattõ verduidelijkt. In de VS ontdekte Dr. Sumi dat het kleverige deel van nattõ, een sterke fibrinolytische (= stolsel oplossende) activiteit vertoonde. Hij noemde het overeenkomstige fibrinolytische enzym “nattokinase” in 1980.

Dr. Sumi deed onderzoek naar ongeveer 200 soorten voedsel van over de hele wereld, en hij ontdekte dat nattõ de hoogste fibrinolytische activiteit had van al die voedingsmiddelen. Al in 1986 presenteerde dr. Sumi voor het eerst de resultaten van zijn onderzoek in Japan.

Sindsdien is de verkoop van nattõ in Japan dramatisch gestegen vanwege de reputatie als essentieel voedingsmiddel voor het behoud van de gezondheid.

(Veel mensen in Japan en andere landen houden echter niet van nattõ vanwege de eigenaardige smaak en geur)

Biochemie

Zoals gezegd biedt de natuur ons dit middel: Nattokinase is een enzym dat wordt geëxtraheerd en gezuiverd uit een Japans voedingsmiddel genaamd nattō. Nattō wordt geproduceerd door fermentatie door de bacterie Bacillus Subtilis a natto, die ook het enzym produceert, toe te voegen aan gekookte sojabonen. Terwijl andere sojaproducten enzymen bevatten, bevat alleen het nattō-preparaat het specifieke nattokinase-enzym.

De bacterie Bacillus subtilis produceert dus een enzym dat wanneer het in contact komt met menselijk bloed een sterk stolseloplossende activiteit heeft. Hoewel verwacht mag worden dat het net als andere eiwitten wordt verteerd en geïnactiveerd in de menselijke darm, melden enkele onderzoekers dat Nattokinase actief is wanneer het oraal wordt ingenomen.

Nieuw onderzoek

Dit wordt bevestigd in een nieuwe studie waarbij het onderzoeksteam twee extracten vervaardigde van het Japanse gerecht (verwarmd en onverwarmd) en die toepasten op sets van in het laboratorium gekweekte cellen van vee en mensen. De ene set was besmet met SARS-CoV-2, terwijl de andere set besmet was met BHV-1 (bovine herpesvirus type 1, ofwel de koeiengriep). De bevindingen zijn verrassend. Want wanneer het onverwarmd extract werd gebruikt, hadden zowel het coronavirus als BHV-1 moeite om cellen te infecteren. Hoe dat kan? “Uit onze in vitro-experimenten blijkt dat de eiwitoplossende enzymen in nattō het spike-eiwit van SARS-CoV-2 afbreken,” legt Mizutani uit. “Op het oppervlak van het coronavirus bevinden zich zogenoemde ‘spikes’: eiwitten waarmee het virus zich kan binden aan de ACE2-receptor en menselijke cellen binnen kan dringen. Omdat het spike-eiwit door nattō onschadelijk wordt gemaakt, kan mogelijk het coronavirus de cel niet binnendringen.” Het betekent dat als nattō de spike-eiwitten afbreekt, dit voorkomt dat het virus zich aan een menselijke cel hecht. En op die manier kan een infectie worden voorkomen. De onderzoekers vonden een vergelijkbaar effect op BHV-1.                                                                   De studie levert het eerste bewijs dat een extract gemaakt van nattō zou kunnen helpen om een COVID-19-infectie te voorkomen. Want blijkbaar wordt het vermogen van het coronavirus om cellen te infecteren door het extract geremd. “Onze studie stipt de directe antivirale effecten van nattō aan,” zegt Mizutani. “Slechts weinig onderzoeken hebben aangetoond dat voedsel een dergelijk direct antiviraal effect heeft.”

Het neutraliseren van spike eiwitten

Op dit moment wordt Nattokinase verkocht als voedingssupplement en is vooral bekend in Japan. In de geneeskunde wordt het hier en daar toegepast bij de behandeling van bloedstolsels na een beroerte ten gevolge van een herseninfarct. Ook wordt het gebruikt om ongewenste stolsels in wonden op te lossen. Inmiddels is ook bekend dat Nattokinase wanneer het gelijktijdig met een antibioticum werd gebruikt, de antibioticumconcentratie op een doellocatie verhoogde.

Een groot voorstander van het recent naar voren geschoven Nattokinase is de vermaarde cardioloog Dr. Peter McCullough die zegt dat het beste wat je voor je gezondheid kunt doen, is om de coronaprik te vermijden, hoewel hij zegt dat veel ontvangers deze gifspuit “prima” hebben doorstaan, zolang ze er vooor zorgen dat ze niet nog meer van deze injecties nemen.

Volgens McCullough zal het Nattokinase zeer waarschijnlijk de in het lichaam aanwezige spike eiwitten neutraliseren en daarmee hun desastreuze werking in het lichaam teniet zullen doen.

Kritiek                                                                                                                                                 Reeds in de zomer van 2021 was er een studie in Japan die aankondigde dat “nattõ’ een COVID infectie kon voorkomen. Hierop kwam meteen veel kritiek temeer omdat de studieresultaten “in vitro” (in het laboratorium) werden behaald. Deze zouden in vivo” (in het menselijk lichaam) nog niet aangetoond zijn. Kort na de uitspraken van McCullough verscheen op 4 maart 2023 een publicatie dat er geen enkel bewijs was dat Nattokinase de spike eiwitten neutraliseert (Thailand Medical News). Dit was al eerder gepubliceerd in 2021 en 2022 door andere wetenschappelijke bladen.                                                                  Het is daarom zeer wenselijk dat verder onderzoek “in vivo” wordt uitgevoerd om de werking van het “nattõ” als geneesmiddel, dat spike eiwitten neutraliseert, te bevestigen.

Desalniettemin heeft McCullough opnieuw een boost gegeven aan het Nattokinase en is het mede door zijn uitspraken de verwachting dat de productie van het Nattokinase een belangrijke rol kan gaan spelen bij de behandeling van de dramatische effecten van de coronaprik.

Het neutraliseren van de ingebrachte spike eiwitten is dus een eerste vereiste om gezondheidsschade en oversterfte te beperken.

Bronnen:

  • Nattokinase. Yanagisawa Y, Chatake T, Chiba-Kamoshida K, Naito S, Ohsugi T, Sumi H, et al. December 2010.
  • Tetsuya Mizutani, Scientias.nl. juli 2021
  • Biochemical and Biophysical Research Communications. Sept 2021
  • Molecules. Jukly 2022
  • Degradative Effect of Nattokinase on Spike Protein of SARS-CoV-2. Takashi Tanikawa 24 August 2022
  • Dr McCullough: The Most Promising Substance Against Spike Proteins Is An Enzym Called Nattokinase. March 10, 2023

Peter Pilon, arts en oprichter City Bibles