Het is bijna een vloek in de evangelische kerk, wettisch leven. Maar het wordt wel gebruikt voor veel te veel. Wettisch leven is niet hetzelfde als zo goed mogelijk, volgens de regels van God leven. De wet van God is volmaakt en Jezus kwam om die te vervullen, niet om de wet op te heffen. Natuurlijk moeten de gojim (niet-joden) niet volgens de wet van Israël leven. Geen besnijdenis en zo. Maar de volmaakte wet van God zoals bijvoorbeeld in de 10 woorden, is als leefregel niks mis mee, integendeel. Ik zit nog weleens met de shabbat. Die is enerzijds voor Israël, maar anderzijds ook een scheppingsgegeven. Ik houd zelf shabbat op donderdag. Ik geloof niet dat dat erg is. Het gaat om een patroon van zes dagen werken en de zevende dag rust. Maar die rust hebben we dan ook wel erg hard nodig, allemaal! De wereld draait door en niet alleen in DWDD.