Veel christenen geloven dat. Niet alleen de predestinatiechristenen, de volgelingen van Calvijn. Maar ook veel \”ietsisten\” geloven dat. Bijna iedereen roept: \”toeval bestaat niet\” als er iets tgoevalligs gebeurt. Als alles is voorbestemd zijn wij de spelers in het script van een \”voorbestemmer\”, een toneelschrijver. Doet het er niet toe wat we beslissen want dat was al beslist. Christenen die dat geloven schrijven alles aan God toe en zijn daardoor ook zeker van een goede afloop. Nu ben ik ook zeker van een goede afloop, maar niet omdat ik geloof dat er niks meer te beslissen valt. God is zó machtig dat Hij elke foute beslissing van welk mens dan ook aankan. En ja, als het niet voorbestemd is overkomt het ook God bij verrassing. Kijkt Hij soms wat er in ons hart is en is verblijd met de uitkomst, of niet. Dat hoort bij Zijn grote plan. Spannend toch?