Het is een bijzondere ervaring om naar een preek van je eigen zoon te luisteren. Ik was heel beslist nog veel meer gespannen dan hij. Natuurlijk wist ik wel dat hij het zou kunnen, maar zou het er ook uit komen. Na de drie eerste zinnen vloeide mijn spanning weg. Hij kon het en hij had – veel belangrijker – nog wat te zéggen ook. Op een rustige manier wist hij indringend de verbinding te leggen tusschen het christen zijn in de kerk n in het alledaagse leven. Niet iedereen kon net als Petrus alles achterlaten. De meesten van ons blijven gewoon op de plek waar je was en zo moet dat ook. Maar daar mag je er dan ook zijn. Je doet het goed, zou Paulus zeggen. En pas daarná zoeken naar verbeterpunten. Een positieve benadering die bij training op zijn werk (als Physician assistant) allang gebruikt wordt, maar die eigenlijk al bij Paulus vandaan komt. Nou ja, we horen wel meer van hem. Goed gedaan, jochie!