Stockholm krijgt lesbische bisschop – Buitenland – Telegraaf.nl [24 uur actueel, ook mobiel] [buitenland]


Al met al lijkt homo-acceptatie of niet wel de keursteen voor correct politiek en kerkelijk handelen te worden. Een eigen mening moet wel uiterst eigen blijven om hem te mogen houden. Als je er iets mee doet wordt hij afgenomen. We hebben nu eenmaal de gelijkheid van alle mensen als belangrijkste regel in de Grondwet gezet. Op een uiterst hypocriete manier, want was het voorheen nog zo dat ongeboren baby\’s ook beschermd werden – ze werden geboren geacht zo dikwijls hun belang dit vorderde – daar doen we nu niks meer mee. Het wordt op deze manier ook niet makkelijker om een goede, wijze, liefdevolle manier te vinden om met hom\’s om te gaan. Zelfs christelijke homo-organisaties mogen zich daar formeel al niet meer over uiten. Ik heb niks tegen homo\’s, ik heb wel wat vóór homo\’s: liefde, begrip, compassion en de Bijbel als God\’s boek voor de mensen. Daar wil ik gerust samen in worstelen.