25 maart aanstaande zal Peter Groot de lezing ‘Dat is jouw mening!’ houden voor de Stichting Sense. De lezing is gratis. Zie onder de video het programma en de uitnodiging.

Peter Groot nodigt u uit voor zijn lezing op 25 maart 2023.

Peter Groot ziet dat de westerse kerk en theologie verdeeld zijn geraakt. Er zijn zoveel stromingen en ideeën, dat we door de bomen het bos niet meer zien. De ontwikkelingen op het wereldtoneel zorgen voor nog meer onderlinge polarisatie en vervreemding. De enige conclusie lijkt te zijn dat niemand het echt weet en dat het er blijkbaar ook niet toe doet. We zijn in een waarheidscrisis beland. Waarheid is massaal in de uitverkoop gedaan en ingeruild voor de liefde. Het enige dat ons als christenen nog samenbindt is dat we allemaal ‘iets’ met Jezus hebben. Al het andere is bijzaak en eigen mening. Hoe zijn we hierin beland? Zei Jezus niet iets over God liefhebben met heel je verstand? De ‘liefde’ wordt steeds meer opgevat in een mystieke zin, waardoor allerlei spiritualiteit met christelijk geloof vermengd kan worden. Koersen op gevoel en waarheid is bijzaak. Maar waarom heeft God ons dan een verstand gegeven?

Registreer gratis door deze link te volgen.

14.00 uur: Zaal open;
14.30 uur: Inleiding + lezing;
15.30 uur: Pauze met koffie/thee en koek/cake;
16.00 uur: Vervolg lezing en gelegenheid tot vragen stellen;
16.45 uur: Afsluiting met soep en broodjes.

Laat gerust weten wat je vond van dit gesprek door een comment te plaatsen. Like het als je het leuk of interessant of nuttig vind. Deel het gerust met vrienden en familie. Delen met je vijanden mag natuurlijk ook. Laat zien dat je ook om je vijanden geeft!

Wilt u het werk van Deze Dagen steunen met een kleine gift, maak dan uw bijdrage over op NL15INGB0002753968 t.n.v. S. van Groningen o.v.v. “Donatie http://www.dezedagen.com”.